Nutriční hodnoty (Zapečená dobrota z mletého masa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 773 kJ / 1 619 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 103,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,71 g |
| Tuky | 94,45 g |
| – nasycené | 35,47 g |
| – nenasycené | 53,27 g |
| –– mononenasycené | 41,12 g |
| –– polynenasycené | 12,15 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 14,95 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 1,57 g |
| Sůl | 3,70 g |
| Sacharidy | 71,34 g |
| – cukry | 52,92 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 4 4 čerstvé papriky | Paprika červená čerstvá | 600 g |
| 1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 1/2 1/2 salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 100 g 100 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kečupu (nebo protlaku) | Kečup sladký | 30 ml |
| 200 ml 200 ml masového vývaru (Masoxu) | Vývar masový | 200 ml |
| trochu trochu kopru | Kopr nať čerstvý | |
| kari | Kari | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky bazalky | Bazalka čerstvá | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky šalvěje | Šalvěj čerstvá | 2.5 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |