Nutriční hodnoty (Gulášová polévka z domácí vepřové konzervy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 210 kJ / 528 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,83 g |
Tuky | 13,17 g |
– nasycené | 7,58 g |
– nenasycené | 5,18 g |
–– mononenasycené | 1,53 g |
–– polynenasycené | 3,65 g |
––– omega 3 | 0,53 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,90 g |
– cukry | 19,75 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 vepřová konzerva (cca 350-500 g) | Vepřové maso sterilované | |
1-2 1-2 lžičky sádla z konzervy pod cibuli | Cibule čerstvá | 105 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
1 lžička 1 lžička pálivé papriky (nebo podle chuti) | Paprika pálivá | 6 g |
1,5 l 1,5 l hovězího vývaru (nebo jiného masového, stačí i voda) | Vývar hovězí | 1500 ml |
3-4 3-4 větší brambory | Brambor zimní | 175 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku (podle velikosti) | Česnek čerstvý | 17.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
kmín | Kmín |