Nutriční hodnoty (Zeleninový salát s balkánským sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 025 kJ / 723 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,63 g |
| Tuky | 50,92 g |
| – nasycené | 32,65 g |
| – nenasycené | 15,87 g |
| –– mononenasycené | 14,02 g |
| –– polynenasycené | 1,85 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 4,92 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 5,03 g |
| Sůl | 12,50 g |
| Sacharidy | 22,60 g |
| – cukry | 20,18 g |
| ––– laktóza | 3,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 střední rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 1 menší salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 1 žlutá paprika | Paprika žlutá čerstvá | 150 g |
| 1 PL 1 PL koření Řecké bylinky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
| 250 g 250 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 250 g |