Nutriční hodnoty (Polévka s fazolemi a koprem na kyselo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 437 kJ / 822 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,08 g |
| Tuky | 39,01 g |
| – nasycené | 17,94 g |
| – nenasycené | 15,06 g |
| –– mononenasycené | 12,73 g |
| –– polynenasycené | 2,33 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 604 mg |
| Sodík | 483 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 73,18 g |
| – cukry | 26,23 g |
| ––– laktóza | 17,28 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g acidofilního mléka | Mléko kravské acidofilní 3% tuku | 400 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
| plechovka plechovka bílých fazolí (bez nálevu) | Fazole bílé | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| cca 1500-1700 cca 1500-1700 ml vývaru | Vývar hovězí | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sekaného čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | 45 g |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kmín | Kmín | |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý |