Nutriční hodnoty (Opečená polenta se směsí lesních hub, slaniny a zeleniny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 176 kJ / 1 715 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,20 g |
| Tuky | 88,04 g |
| – nasycené | 43,29 g |
| – nenasycené | 43,51 g |
| –– mononenasycené | 36,54 g |
| –– polynenasycené | 6,97 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 32,80 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,69 g |
| Sůl | 5,50 g |
| Sacharidy | 187,60 g |
| – cukry | 45,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g polenty | Polenta | 200 g |
| 250 g 250 g čerstvých lesních hub | Hřib čerstvý | 250 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny v celku | Anglická slanina | 100 g |
| 1 1 menší pórek | Pórek čerstvý | |
| 2 2 tenkostěnné papriky | Paprika bílá čerstvá | |
| 2 2 rajská jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| oregano | Oregano sušené | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |