Nutriční hodnoty (Báječná houbová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 391 kJ / 1 050 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,48 g |
| Tuky | 76,02 g |
| – nasycené | 48,70 g |
| – nenasycené | 24,33 g |
| –– mononenasycené | 21,72 g |
| –– polynenasycené | 2,61 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 21,60 g |
| Cholesterol | 237 mg |
| Sodík | 197 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 54,47 g |
| – cukry | 26,97 g |
| ––– laktóza | 14,57 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 1 cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
| 300 g 300 g žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
| 200 g 200 g žampionů portobello | Portobello čerstvá | 200 g |
| hrst hrst lesních hub, sušené namočíme | ||
| 375 g 375 g smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 375 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| sůl, kmín, pepř | Pepř černý |