Nutriční hodnoty (Báječná houbová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 391 kJ / 1 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,48 g |
Tuky | 76,02 g |
– nasycené | 48,70 g |
– nenasycené | 24,33 g |
–– mononenasycené | 21,72 g |
–– polynenasycené | 2,61 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 237 mg |
Sodík | 197 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 54,47 g |
– cukry | 26,97 g |
––– laktóza | 14,57 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
1 1 cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
300 g 300 g žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
200 g 200 g žampionů portobello | Portobello čerstvá | 200 g |
hrst hrst lesních hub, sušené namočíme | ||
375 g 375 g smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 375 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
sůl, kmín, pepř | Pepř černý |