Nutriční hodnoty (Kedlubnovo-bramborová rychlá polévka s mlékem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 097 kJ / 501 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,01 g |
| Tuky | 15,29 g |
| – nasycené | 10,15 g |
| – nenasycené | 6,05 g |
| –– mononenasycené | 4,58 g |
| –– polynenasycené | 1,47 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 9,59 g |
| Cholesterol | 53 mg |
| Sodík | 248 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 63,72 g |
| – cukry | 30,93 g |
| ––– laktóza | 22,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší kedlubna (260 g čisté váhy) | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 180-200 g 180-200 g brambor | Brambor zimní | 190 g |
| sůl (podle potřeby) | Sůl mořská | |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 450 ml 450 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 450 ml |
| 10 g 10 g másla | Máslo kravské | 10 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| krutony z bílého pečiva | Krutony |