Nutriční hodnoty (Zeleninový salát s chlebovými krutónky a parmazánovým chipsem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 665 kJ / 1 115 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,37 g |
| Tuky | 82,91 g |
| – nasycené | 26,93 g |
| – nenasycené | 46,00 g |
| –– mononenasycené | 39,46 g |
| –– polynenasycené | 6,53 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 7,78 g |
| Cholesterol | 48 mg |
| Sodík | 995 mg |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 61,10 g |
| – cukry | 28,96 g |
| ––– laktóza | 2,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 80 g 80 g nastrouhaného parmazánu | Parmezán | 80 g |
| 1 lžička 1 lžička čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | 5 g |
| 1 1 salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 3 krajíce 3 krajíce bílého chleba (nejlépe kváskového) | Chléb pšeničný bílý | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce Aceto Balsamico | Ocet balsamikový bílý | 50 ml |
| 1 lžička 1 lžička medu | Med nepasterovaný | 18 g |
| šťáva z poloviny citrónu | Šťáva z citrónu |