Ovocný koláč z jogurtového těsta s drobenkou

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: hodinu PT1H00M větší forma Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 17 názorů

Ovocný koláč z jogurtového těsta s drobenkou
512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

200 ml bílého jogurtu
100 g hladké mouky
80 g hrubé mouky
100 g krupicového cukru
5 vajec (2 vejce + 3 žloutky)
2 vanilkové cukry
5 lžic oleje
1/2 prášku do pečiva
Drobenka:
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku moučkového cukru
8 lžic másla
(Ovoce:
já měla půl rebarbory a půl broskví)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme jogurt, cukr, 1 vanilkový cukr, 2 vejce a 3 žloutky, vše promícháme a přidáme olej, obě mouky s práškem do pečiva a umícháme hladké tekuté těsto, které nalijeme do dortové formy.

  2. Poklademe na menší kousky nakrájené ovoce a promícháme je s vanilkovým cukrem. Nakonec posypeme drobenkou, kterou uděláme smícháním všech tří ingrediencí.

  3. Dáme péct do předehřáté trouby na 170°C na 40 minut, podle toho, jak nám trouba peče.

Poznámka

Napíši vám malou vychytávku na drobenku - mouku promícháme s cukrem, máslo dáme do mikrovlnky rozehřát, vylijeme na smíchanou mouku s cukrem, promícháváme rukama jen chvilku a drobenka je hotová, ani nemusíme dobu žmolit. Jistě to tak někdo dělá...Kdo by chtěl, může ze dvou bílků, které nám zbudou, udělat sníh a můžeme ho použít místo drobenky.

Koláč je moc dobrý, vláčný a vlhký.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Ovocný koláč z jogurtového těsta s drobenkou

  • hanahcotton hanahcotton

    Radka:to je sice pěkné, ale u nás doma třeba drobenku moc rádi nemáme...proto ji na koláče nedávám...;-)Možná by bylo dobré tady dát recept s fotopostupem, na tu opravdovou drobenku, kterou umíš udělat je ty...;-)

    Odpovědět

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    Bibinka:Všichni píšete recepty na těsta,ale nikdo z vás neumí udělat opravdovou výbornou drobenku,která na takový koláč patří.Ta se totiž dělá tak,že se nechá rozpustit pravé máslo,žádný margarín,do něj se přidá mouka a cukr a to se praží do zrůžovění a do ukřupání.To je pak úplně něco jiného,zkuste a uvidíte.Skoro nikdo to dnes takhle nedělá,protože je to trochu pracnější,ale s drobenkou jen užmoulanou rukama se to nedá srovnat.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Pajaja: Pajajko, je dortová;-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Bibi, tak ten je krásný, určitě ho vytvořím. Možná hned zítra. :-K:yes:+
    ještě se zeptám - ta forma je dortová, nebo koláčová? Díky ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dasa000: Dášo, to je prima a mě to potěšilo-díky;-)

    Odpovědět

  • Dasa000 Dasa000

    Ahoj Jani,i já se musím přidat včera jsem pekla koláč a těsto je super,pekla jsem z jablíčkama a:-p :yes::-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Bibinko, mluvíš /vlastně píšeš:-D/ mi z duše;-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    BILKOVAI:ale Ivetko, to jsi mě vážně hodně potěšila a děkuji, ale takové pochvaly si považuji;-)koláč máš krásnej a my totiž máme rádi koláče, které jsou šťavnaté a ne nějaké sušinky, až se ti práší z hu.y, teda z pusy:-D

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Bibinko, dnes jsem se pustila do tvého koláčku a je vynikající:-O:-*:yes: Použila jsem kompotované švestky, Koláč je neskutečně vláčný:-*:-* Tvoje koláče na plech jsou nepřekonatelné. Všechny, co jsem vyzkoušela, tak byly opravdu výborné.:yes: Děkuji za recept a ukládám do svých nejoblíbenějších:-K:yes:+ Přidávám pár obrázků;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • suslajda suslajda

    vypadá moc jedle:yes::yes:+8

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Hezký koláček:-p:yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Bibinka: děkuji ;-):-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Irule: Irule, dává se syrová, oloupaná, umytá a nakrájená tak na 1 cm kousky;-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším. :-p:yes: Ta rebarbora se tam dává syrová, nebo se musí nějak upravit? Nemám zkušenost, tak nevím;-(.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo