Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Snadný jahodový dort)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie14 922 kJ /
3 566 kcal
Bílkoviny84,18 g
– z toho živočišné bílkoviny32,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny51,50 g
Tuky166,69 g
– nasycené66,32 g
– nenasycené90,05 g
–– mononenasycené67,93 g
–– polynenasycené22,13 g
––– omega 36,19 g
Vláknina43,50 g
Cholesterol 537 mg
Sodík 341 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy410,63 g
– cukry211,63 g
––– laktóza18,13 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru krystal (nebo xylitol) Cukr bílý 125 g
1 1 velké vejce Vejce slepičí 70 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 125 ml
1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje Olej řepkový 62.5 ml
1 hrnek 1 hrnek hladké špaldové mouky Mouka špaldová hrubá 250 g
2 lžíce 2 lžíce kakaa Kakao prášek 50 g
1/2 1/2 kypřicího prášku Kypřící prášek
1/2 1/2 vanilkového cukru Cukr vanilkový
tuk (na vymazání) Margarín
hrubá mouka (na vysypání formy) Mouka pšeničná hrubá
250 ml 250 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 250 ml
125 g 125 g polotučného tvarohu (nebo tučného) Tvaroh polotučný 125 g
cukr moučka Cukr bílý
1 balíček 1 balíček práškové želatiny Želatina vepřová
jahody Jahody čerstvé
jahody Jahody čerstvé
1 1 čiré želé v prášku (nebo červené) Želatina cukrářská
2-3 lžíce 2-3 lžíce cukru (nebo xylitol) Cukr bílý 62.5 g
250 ml 250 ml vody Voda 250 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.