Nutriční hodnoty (Hlívová omáčka s koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 556 kJ / 611 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,94 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,41 g |
Tuky | 28,39 g |
– nasycené | 18,18 g |
– nenasycené | 9,12 g |
–– mononenasycené | 7,60 g |
–– polynenasycené | 1,52 g |
––– omega 3 | 0,28 g |
Vláknina | 30,46 g |
Cholesterol | 80 mg |
Sodík | 116 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 51,46 g |
– cukry | 15,58 g |
––– laktóza | 5,78 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hlívy | Hlíva ústřičná syrová | 500 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 lžička 1 lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
1 hrnek 1 hrnek vývaru | Vývar masový | 250 ml |
mléko (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
100 g 100 g smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
50 g 50 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
cca 1/2 svazku cca 1/2 svazku kopru | Kopr nať čerstvý | 25 g |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 špetka 1 špetka cukru (dle chuti) | Cukr bílý |