Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hlívová omáčka s koprem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 556 kJ /
611 kcal
Bílkoviny23,35 g
– z toho živočišné bílkoviny5,94 g
– z toho rostlinné bílkoviny17,41 g
Tuky28,39 g
– nasycené18,18 g
– nenasycené9,12 g
–– mononenasycené7,60 g
–– polynenasycené1,52 g
––– omega 30,28 g
Vláknina30,46 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy51,46 g
– cukry15,58 g
––– laktóza5,78 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g hlívy Hlíva ústřičná syrová 500 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 lžička 1 lžička mleté papriky Paprika červená sušená 1 g
1 hrnek 1 hrnek vývaru Vývar masový 250 ml
mléko (podle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5%
100 g 100 g smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 100 ml
50 g 50 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 50 ml
cca 1/2 svazku cca 1/2 svazku kopru Kopr nať čerstvý 25 g
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
1 špetka 1 špetka cukru (dle chuti) Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.