Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerová pomazánka à la humr

Hodnocení receptu je 5,0 (82×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Chystáte pohoštění nebo si chcete připravit lahodnou svačinu? Celerová pomazánka osvěží váš repertoár. Někdy se jí také říká falešný humr. Kromě celeru dodá pomazánce chuť i barvu mrkev. Další oblíbené ingredience jsou vejce na tvrdo, jablko, sýr nebo česnek.

Suroviny pro 1 dávka

asi 25 ks chlebíčkové veky

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 507 kJ /
1 794 kcal
Bílkoviny12,60 g
Tuky181,62 g
Vláknina24,30 g
Cholesterol 293 mg
Sodík 2,30 g
Sůl5,58 g
Sacharidy15,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nastrouháne na jemném struhadle mrkev a celer (v poměru 1:1). Krok 2: Přidáme majonézu, zakápneme trochou citronové šťávy a opepříme. Krok 3: Promícháme a dáme vychladit. Krok 4: Mažeme na veku, zdobíme citrónem a petrželkou.

TIP: Nejlepší zeleninové pomazánky

Zveřejněno 24. 8. 2009

Poznámka autora Dooga

Pokud máte doma někoho, kdo by celer nejedl, tak mu neříkejte, z čeho pomazánka je. Ani to nepozná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerová pomazánka à la humr

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQj1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerová pomazánka à la humr

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQj1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

Přidávám se k těm kuchařkám, které nedodrží poměr celeru a mrkve 1:1 a dávají celeru víc.

:-)<3:yes::yes: Dělala ji moje babička, mamka a pak i já, dcery i vnučky - takže nejméně 60 let a stále chutná. :-K

Výborná.

Pekny vecer, take ji doma delam jen pridavam petrzel vse ze zahradky a Majolku® jedine bez vajec, vetsinou z mleka ale sem davam Majolku® z jogurtu je k nepoznani =), a pridavam cibulku na drobno.Skvely receptik

dělala jsem v pondělí něco podobného ze zbytků - kus celeru, kousek mrkve, kousek goudy - jemně nastrouhané + majonéza - na tmavé pečivo to bylo vynikající :-p

Pomazanka je vyborna, vylepsila jsem ji plechovkou tunaka ;-) je mic dobra sama o sobe, jen jsem ji trosku " vylepsila" :-) ať vam chutna ;-)

skarlettka 1. 12. 2016 19:28
František Strnad:
1:1 zeleninu a majonézu tam dávám tak, aby z toho byla mazatelná hmota. Ale dá se to i s tučným tvarohem a trochou zakys.smetany.

Děláme cerovou pomazánku z jemně strouhaného celeru ,Majolky® dělané jen z oleje a mléka(žádná vejce) a z jemně drceného česneku.Hodí se i na jednohubky ,třeba na Silvestra.Původní recept je se strouhaným sýrem,ale to je dost těžké,takže raději s celerem,protože to stejně nikdo nepozná.

jana: Majonézu bez vajec jsem vygooglila třeba zde: recepty.vareni.cz/domaci-majoneza-bez-vajec/
Osobní zkušenost s ní nemám.

Zobrazit starší odpověď

Celer jsem nikdy moc nemusela, věřte mi, že když jsem tuto pomazánku, ze syrového celeru, viděla docela jsem se ošklíbala, ale jen do chvíle, než jsem ochutnala:-), je opravdu moc dobrá, teď už celer můžu:-), takže vřele doporučuji. :yes:

:yes:
S celerem mám odjakživa problém, že ho fakt nemám ráda a musím se dost nutit, abych ho do jídel přidávala, takže tento recept mne nadchl na kvadrát, jelikož do sebe dostanu celer dokonce syrový a ještě mi to chutná. :-) A příště dám toho celeru i více, myslím, že se toho nemusím bát, dát to s tou mrkví 3:2. Obrázek přidám později, musím to dost složitě přetahovat z mobilu káblíkem. Moc moc děkuju. :-K
Edit (14.4.2016): Tak jsem to dnes pro velký úspěch zopakovala, udělala lepší obrázek a spěchám ho sem vložit. :-) Jen ještě dodám, že, jak už to tak bývá, neobešlo se to bez toho, že bych do toho vložila alespoň špetičku vlastní invence. Byla to špetička chilli, které miluju a když je ho v jídle opravdu malounko, tak hlavně pozvedne vlastní chuť té krmě, do které bylo přidáno. ;-) Hezký den :-)

Věra Pospíšilová:Někdy přidám na drobno natrhaný červený grep. Mńam!
:-8

Znám ,mám ji ráda a proto posílám bodík :)Před 30 lety jsme ji dělali ve školce,ale z vařeného celeru a mrkve,a spojili kys.smetanu s Majolkou®.......

Gabriela Černá 5. 9. 2016 13:50
MAJKAZED: Také jsem ji dělávala z vařeného celeru, je vynikající:-):-)<3<3<3<3:-:yes:

Zobrazit 3 starší odpovědi

Věra Pospíšilová 2. 2. 2016 14:51
Dobrý den, ještě nikdy jsem se nezapojila do psaní receptu, ale nyní se přidám k hodnocení celerové pomazánky, připravuji ji více než 30 roků, jako humrovou, mám 76 r. a stále nám chutná, je to vzpomínka na Karlovy Vary, kde jsme bydleli, miluji je stejně jako ten uvedený salát!:-K

:-))

Děkuji za repcept moc vyborna zaležitost dneska jsem dělala a měla jsem co dělat abych to nesnědla dřive než to namažu :):-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
celerová pomazánka, pomazánka ala humr, mrkvovo celerová pomazánka, cerelová pomazánka, celerovy salat ala humr, pomazánka z celeru, pomazanka falesny humr, pomazánka a la humr, celerová pomazánka recept, celerová pomazánka na jednohubky, cerelovy salat, recept na celerovou pomazánku, pomazánka celerová, salát ala humr, falešný humr, mrkvová pomazánka ala humr, celerová pomazánka recepty, humří pomazánka, cerelová pomazánka recept, humr

Suroviny:
celer, mrkev, majonéza, pepř mletý, šťáva citronová, citron, petrželka

Přidat fotografie receptu