Nutriční hodnoty (Patizonová polévka s koprem a zakysankou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 022 kJ / 961 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,68 g |
| Tuky | 62,27 g |
| – nasycené | 39,49 g |
| – nenasycené | 20,94 g |
| –– mononenasycené | 17,48 g |
| –– polynenasycené | 3,46 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 17,30 g |
| Cholesterol | 174 mg |
| Sodík | 127 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 68,22 g |
| – cukry | 27,12 g |
| ––– laktóza | 7,92 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g patizonu (oloupaného, vydlabaného) | Patizon čerstvý | 500 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření (nebo drcený kmín dle chuti) | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 1 plnější lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 700-800 ml 700-800 ml vývaru | Vývar masový | 750 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce čerstvě nasekaného kopru (lze i sušený) | Kopr nať čerstvý | 30 g |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská |