Nutriční hodnoty (Dort s čokoládovo-tvarohovým krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 407 kJ / 4 878 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,50 g |
| Tuky | 162,62 g |
| – nasycené | 54,14 g |
| – nenasycené | 88,95 g |
| –– mononenasycené | 67,35 g |
| –– polynenasycené | 21,60 g |
| ––– omega 3 | 5,26 g |
| Vláknina | 29,25 g |
| Cholesterol | 573 mg |
| Sodík | 556 mg |
| Sůl | 1,83 g |
| Sacharidy | 736,00 g |
| – cukry | 458,75 g |
| ––– laktóza | 21,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| (objem hrnku hrnku 200 ml) | ||
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |
| rum na pokapání korpusů, ale není nutné | Rum | |
| šlehačka a nastrouhaná čokoláda na zdobení | Šlehačka 35% | |
| uděláme úplně stejně, jen s přidáním kakaa | Kakao prášek | |
| 3 3 smetany na šlehání 33 % | Smetana kravská sladká 30% | |
| 300 g 300 g čokolády na vaření (např. Orion) | Čokoláda hořká 40% | 300 g |
| 250 g 250 g tvarohu v kostce | Tvaroh polotučný | 250 g |