Nutriční hodnoty (Zadělávané fazolky po mém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 904 kJ / 455 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,18 g |
| Tuky | 12,68 g |
| – nasycené | 6,76 g |
| – nenasycené | 7,15 g |
| –– mononenasycené | 3,50 g |
| –– polynenasycené | 3,65 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 27,30 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 224 mg |
| Sůl | 0,04 g |
| Sacharidy | 48,74 g |
| – cukry | 32,37 g |
| ––– laktóza | 12,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 400-500 g cca 400-500 g čerstvých fazolek | Fazolky čerstvé | 450 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 200 ml 200 ml podmáslí | Podmáslí | 200 g |
| cca 200 ml 200 ml vývaru (kuřecí nebo z kostí) | Vývar hovězí | 200 ml |
| 30-50 ml 30-50 ml smetany (20%) | Smetana kravská sladká 12% | 40 ml |
| mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| cukr | Cukr bílý |