Nutriční hodnoty (Omáčka z mangoldu (takový dobrý "špenát"))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 956 kJ / 229 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,59 g |
| Tuky | 6,22 g |
| – nasycené | 3,76 g |
| – nenasycené | 2,02 g |
| –– mononenasycené | 1,57 g |
| –– polynenasycené | 0,46 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 10,19 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 34 mg |
| Sůl | 0,05 g |
| Sacharidy | 34,35 g |
| – cukry | 7,87 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 500 500 g mangoldových listů (bez řapíku) | Mangold | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5-6 stroužků 5-6 stroužků utřeného česneku | Česnek čerstvý | 38.5 g |
| 50 50 g slaniny + plátek másla | Špek | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 50 ml 50 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| vývar dle potřeby | Vývar hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý |