Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Omáčka z mangoldu (takový dobrý "špenát"))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie956 kJ /
229 kcal
Bílkoviny6,99 g
– z toho živočišné bílkoviny1,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,59 g
Tuky6,22 g
– nasycené3,76 g
– nenasycené2,02 g
–– mononenasycené1,57 g
–– polynenasycené0,46 g
––– omega 30,07 g
Vláknina10,19 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy34,35 g
– cukry7,87 g
––– laktóza1,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
cca 500 500 g mangoldových listů (bez řapíku) Mangold
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
5-6 stroužků 5-6 stroužků utřeného česneku Česnek čerstvý 38.5 g
50 50 g slaniny + plátek másla Špek
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
50 ml 50 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 50 ml
vývar dle potřeby Vývar hovězí
sůl Sůl mořská
bílý pepř Pepř bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.