Nutriční hodnoty (Omáčka z mangoldu (takový dobrý "špenát"))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 956 kJ / 229 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,99 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,59 g |
Tuky | 6,22 g |
– nasycené | 3,76 g |
– nenasycené | 2,02 g |
–– mononenasycené | 1,57 g |
–– polynenasycené | 0,46 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 10,19 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 34,35 g |
– cukry | 7,87 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 500 500 g mangoldových listů (bez řapíku) | Mangold | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
5-6 stroužků 5-6 stroužků utřeného česneku | Česnek čerstvý | 38.5 g |
50 50 g slaniny + plátek másla | Špek | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
50 ml 50 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
vývar dle potřeby | Vývar hovězí | |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý |