Dančí (jelení) kýta na víně

verka25 Kuchařka: verka25

Doba přípravy: 180minut 6 porcí Jiné maso 5 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 kg Jelení kýty
10 dkg slaniny
1 větší mrkev
1 střední celer
1 větší petržel
1 velká cibule
4-6 pepřů
4-6 nových koření
1-2 bobkové listy
špetka tymiánu
citronová kůra
1/8 l červeného vína
10 dkg másla
hrst hladké mouky na zaprášení
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zvěřinu necháme odležet na sucho v jalovčinách nebo potřenou máslem, nedáváme ji do mořidla.

  2. Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo péci. Pečeme zvolna a počas pečení podléváme.

  3. Když je zvěřina měkká, scedíme štávu, zeleninu protřeme sítem, přilijeme červené víno, zaprášíme moukou a necháme přejít varem.

  4. Nakonec přidáme podle chuti citronovou štávu nebo trošku přisladíme.

  5. Víno si můžeme také rozdělit na dvě poloviny a polovinou zvěřinu podlévat, když se peče, a druhou polovinu přidat až nakonec.

Poznámka

Příloha : knedlík, kompot. http://www.top recepty.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dančí (jelení) kýta na víně

Tématické fráze: danci kyta recepty z dančí kýty danci na cervenem vine dančí maso na víně danci kyta recept danci kyta recepty pečená dančí kýta jelení maso na víně jelen na víně dančí kýta po myslivecku dančí kýta po myslivecku jelení kýta na červeném víně recepty dančí kýta dančí kýta recept na guláš danek na vine dančí kýta na smetaně jelení kýta na víně pečené dančí maso dančí pečeně jeleni kyta recept

Zapomněl/a jsem heslo