Dančí (jelení) kýta na víně

Jiné maso Doba přípravy: 180minut 5 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Jiné maso Doba přípravy: 180minut 5 názorů

Suroviny 6 porcí

1 kg Jelení kýty
10 dkg slaniny
1 větší mrkev
1 střední celer
1 větší petržel
1 velká cibule
4-6 pepřů
4-6 nových koření
1-2 bobkové listy
špetka tymiánu
citronová kůra
1/8 l červeného vína
10 dkg másla
hrst hladké mouky na zaprášení

Postup přípravy receptu

  1. Zvěřinu necháme odležet na sucho v jalovčinách nebo potřenou máslem, nedáváme ji do mořidla.

  2. Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo péci. Pečeme zvolna a počas pečení podléváme.

  3. Když je zvěřina měkká, scedíme štávu, zeleninu protřeme sítem, přilijeme červené víno, zaprášíme moukou a necháme přejít varem.

  4. Nakonec přidáme podle chuti citronovou štávu nebo trošku přisladíme.

  5. Víno si můžeme také rozdělit na dvě poloviny a polovinou zvěřinu podlévat, když se peče, a druhou polovinu přidat až nakonec.

Poznámka od kuchařky

Příloha : knedlík, kompot. http://www.top recepty.cz

Komentáře k receptu Dančí (jelení) kýta na víně

Tématické fráze: danci kyta recepty z dančí kýty danci na cervenem vine dančí maso na víně danci kyta recept danci kyta recepty pečená dančí kýta danek na vine jelení maso na víně jelen na víně dančí kýta po myslivecku dančí kýta po myslivecku dančí kýta na smetaně jelení kýta na červeném víně recepty dančí kýta dančí kýta recept na guláš dančí pečeně jelení kýta na víně pečené dančí maso jeleni kyta recept