Nutriční hodnoty (Kuřecí kousky se žampióny a mandlemi v pikantní omáčce a italské barevné těstoviny Trofie Liguri)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 596 kJ / 2 055 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 413,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 410,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,92 g |
| Tuky | 29,49 g |
| – nasycené | 12,33 g |
| – nenasycené | 14,33 g |
| –– mononenasycené | 9,66 g |
| –– polynenasycené | 4,67 g |
| ––– omega 3 | 3,53 g |
| Vláknina | 9,55 g |
| Cholesterol | 988 mg |
| Sodík | 1,96 g |
| Sůl | 4,80 g |
| Sacharidy | 31,62 g |
| – cukry | 8,48 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 kusů 5 kusů kuřecích prsou | Kuře prso | 1750 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 jarní cibulka i s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 5 lžic 5 lžic sladké chilli omáčky | Chilli omáčka | 75 ml |
| 1 plechovka 1 plechovka celých žampiónů | Žampion čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla + 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1/2 litru 1/2 litru kuřecího vývaru nebo vody s gelovým | Vývar kuřecí | 500 ml |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| špetka špetka kajenského pepře | Chilli paprička mletá | |
| hrst hrst mandlí | Mandle neloupané | |
| italské barevné těstoviny Trofie Liguri | Těstoviny pšeničné | |
| listy listy bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 2 2 cherry rajčátka | Rajčata cherry | 60 g |