Nutriční hodnoty (Nakládané houby v octě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 2 441 kJ / 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,90 g |
Tuky | 3,50 g |
– nasycené | 2,03 g |
– nenasycené | 1,33 g |
–– mononenasycené | 0,90 g |
–– polynenasycené | 0,43 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 60,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,10 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 78,75 g |
– cukry | 40,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hub (nejlepší jsou mladé, tvrdé) – již očištěné a nakrájené | Hřib čerstvý | 1000 g |
750 ml 750 ml vody | Voda | 750 ml |
750 ml 750 ml běžného octa (nebo 600 ml vody + 900 ml jablečného octa) | Ocet lihový | 750 ml |
20 g 20 g soli | Sůl mořská | 20 g |
30 g 30 g cukru | Cukr bílý | 30 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky mletého koriandru (nemusí být) | Koriandr list sušený | 7.5 g |
pepř celý | Pepř černý | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
hořčičné semínko | Hořčice žlutá semena | |
křen (nemusí být) | Křen čerstvý | |
cibule (nemusí být) | Cibule čerstvá |