Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Nakládané houby v octě)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie2 441 kJ /
584 kcal
Bílkoviny28,90 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny28,90 g
Tuky3,50 g
– nasycené2,03 g
– nenasycené1,33 g
–– mononenasycené0,90 g
–– polynenasycené0,43 g
––– omega 30,00 g
Vláknina60,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,10 g
Sůl20,00 g
Sacharidy78,75 g
– cukry40,00 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg hub (nejlepší jsou mladé, tvrdé) – již očištěné a nakrájené Hřib čerstvý 1000 g
750 ml 750 ml vody Voda 750 ml
750 ml 750 ml běžného octa (nebo 600 ml vody + 900 ml jablečného octa) Ocet lihový 750 ml
20 g 20 g soli Sůl mořská 20 g
30 g 30 g cukru Cukr bílý 30 g
1-2 lžičky 1-2 lžičky mletého koriandru (nemusí být) Koriandr list sušený 7.5 g
pepř celý Pepř černý
bobkový list Bobkový list sušený
hořčičné semínko Hořčice žlutá semena
křen (nemusí být) Křen čerstvý
cibule (nemusí být) Cibule čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.