Čokoládový pohár s mascarpone

Bahula Kuchařka:

Doba přípravy: 20 minut PT0H20M 4 porce Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 72 názorů

550

Suroviny

300 ml smetany
250 g mascarpone
0,5-1 balení vanilkové cukru (podle chuti)
100 g hořké čokolády (čokoládové hobliny)
Recept si zatím oblíbilo 50 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu smetany přivedeme k varu, pozvolna v ní rozpustíme nalámanou čokoládu a necháme vychladnout.

  2. Druhou polovinu vyšleháme v pevnou šlehačku.

  3. Mascarpone podle chuti osladíme, vymícháme a lehce do něj vmícháme šlehačku.

  4. Krém rozdělíme na dvě poloviny. Do první poloviny bílého mascarponového krému vmícháme asi dvě lžíce čokoládového krému a rozdělíme do 4 připravených pohárů.

  5. Na něho nalijeme vychladlý čokoládový krém a malé množství si ho ponecháme v kastrůlku.

  6. Na čokoládu do každého poháru rozdělíme druhou polovinu bílého mascarponového krému.

  7. Bílý krém v každém poháru protáhneme vidličkou namočenou ve zbytku čokoládového krému tak, aby vznikl mramorový krém.

  8. Povrch poháru můžeme dozdobit podle chuti a nálady např: posypat čokoládovými hoblinami, polít vaječným koňakem, dát šlehačku,ovoce, oplatky atd.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 553 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čokoládový pohár s mascarpone

  • Nadja Nadja

    Jenny:
    ;-) Čokoláda stačí jedna - než ji rozpustíš, uděláš si pár hoblinek na ozdobu (třeba škrabkou na brambory).
    ;-) 1.vrstva: světle hnědý krém z mascarpone (= bílý, promíchaný s 2 PL čokolády rozpuštěné ve smetaně)
    ;-) 2.vrstva: čokoláda rozpuštěná ve smetaně
    ;-) 3.vrstva: bílý krém z mascarpone
    ;-) V bílém krému udělat mramorování (vidličkou namočenou v čokoládě).
    ;-) Ozdobit podle své chuti.
    Pozn.: PL = polévková lžíce

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    po bod 4 to ještě chápu a dál? jakou čokoládu rozpustíme? ty hoblinky nebo si musím koupit ještě nějakou jinou,?děkuji za odpověď,nějak v tom plavu

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Marie:Má jenom jednu chybu! Nikdy toho neudělám tolik,aby zbylo na druhý den.:-(

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Je to výborné :-) :yes: Uspěla jsem s tímto receptem u mých závěrečných zkoušek a musím říct, že i mistrovy z toho byly úplně vedle jak moc jim to chutnalo :yes: :yes: Dokonce si brali i domů :-) No mňamka :-O :yes: :yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dana86:Tak fajn,jdu koupit 2x Mascarpone a dokoupit čokoládu. Zase!
    Nebezpečný receptík! :-D Moje diééééta!;-(

    Odpovědět

  • Dana86 Dana86

    Moc dobré :-p:yes: přidala jsem i foto :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Janca21:V žádném případě nedělej jednu dávku,jenom v tom když si na to sama !:-D Jinak ti nic nezbude :-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Janca21: v Albertu mívají mascarpone, ale ne pravidelně, ten Lídl je určitě jistější

    Odpovědět

  • Janca21 Janca21

    Děkuji za odpovědi :-) Lidl mám po cestě z práce tak holt vystoupím o dvě zastávky dřív :-) Za tu ňamku to stojí :-))

    Odpovědět

  • casino casino

    Janca21:
    Šlehačku (smetanu ke šlehání) 30 až 40%
    (nevím, zda v Alb. najdete mascarpone... Pravidelně je k mání v Lidl)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Janca21: Zřejmě šlehačku, protože ve druhé větě receptu je uvedeno:" Druhou polovinu vyšleháme v pevnou šlehačku." Takže s vysokým obsahem tuku, aby se dala ušlehat.

    Odpovědět

  • Janca21 Janca21

    Dobrý den, chtěla bych pohárky dneska vyzkoušet:-)) Na pohled úplný luxus :-)) Můžete mi jen prozradit jakou smetanu mám koupit? Kolik % tuku? Půjdu nakoupit bohužel do Alberta, jelikož tady jiný obchod nemáme :-( Děkuji za radu

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bébka: Zkus nalámat na dílky a přidávat postupně než to je vřící a furt míchej metličkou! To by v tom byl čert ,aby se nerozpustila. :-)

    Odpovědět

  • Bébka Bébka(neregistrovaná)

    Byla to Orion na vaření, tak nevím. Přivedla jsem k varu, dala čokošku, vypla, rozpustila se, ale nebylo to hladký. V tom poháru to pak docela rušilo. Ale to vychytám :-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bébka: Nebyla chyba v čokoládě ??? Kvalitní se rozpustí beze zbytku ! Ty ostatní se rozpouští špatně a někdy se dokonce jakoby srazí ve smetaně! Nebo se nataví na boky hrníčku nebo misky.
    Používám Orion nebo Figaro a jenom čokoládu na vaření. Stalo se mi ,že jedna Polská se dokonce připekla na dno, navzdory míchání. :-D

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo