Nutriční hodnoty (Jednoduchý jablkový koláč z rodinné kuchařky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 13 751 kJ / 3 287 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,21 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,77 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 49,44 g |
Tuky | 119,41 g |
– nasycené | 69,42 g |
– nenasycené | 44,16 g |
–– mononenasycené | 35,65 g |
–– polynenasycené | 8,51 g |
––– omega 3 | 1,01 g |
Vláknina | 34,40 g |
Cholesterol | 573 mg |
Sodík | 294 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 472,59 g |
– cukry | 181,75 g |
––– laktóza | 7,09 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
120 g 120 g másla nebo tuku | Máslo kravské | 120 g |
80 g 80 g cukru moučky | Cukr bílý | 80 g |
2 lžičky 2 lžičky kypřícího prášku | Kypřící prášek | 10 g |
1 1 vejce do těsta | Vejce slepičí | 70 g |
1/8 l 1/8 l mléka (125 ml) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
800 g 800 g jablek | Jablko čerstvé | 800 g |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
volitelné - ořechy, rozinky | Rozinky |