Nutriční hodnoty (Jablečný závin z maminčina notesu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 013 kJ / 2 632 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,00 g |
| Tuky | 91,04 g |
| – nasycené | 56,18 g |
| – nenasycené | 31,93 g |
| –– mononenasycené | 27,04 g |
| –– polynenasycené | 4,89 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 38,10 g |
| Cholesterol | 263 mg |
| Sodík | 96 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 387,23 g |
| – cukry | 131,66 g |
| ––– laktóza | 6,93 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
| 2 PL 2 PL cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 1/8 l 1/8 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 100 g 100 g másla (Hery) | Máslo kravské | 100 g |
| strouhanka a kokos na podsypání | Strouhanka pšeničná | |
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| hrst hrst drcených vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| cukr | Cukr bílý | |
| rozinky | Rozinky |