Nutriční hodnoty (Cuketová nádivka / placka podle Eduarda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 011 kJ / 1 198 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 84,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,78 g |
| Tuky | 85,51 g |
| – nasycené | 45,40 g |
| – nenasycené | 29,79 g |
| –– mononenasycené | 25,24 g |
| –– polynenasycené | 4,55 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 6,20 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 3,84 g |
| Sacharidy | 19,10 g |
| – cukry | 13,20 g |
| ––– laktóza | 7,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší cuketa (cca 1-2 kg, bude se vydlabávat a strouhat) | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 4 4 vajíčka | Vejce slepičí | 280 g |
| 200 g 200 g sýra Gouda (bloček nebo nastrouhaný) | Gouda 45% t. v s. | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 klobása (podle chuti) | Klobása | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| provensálské koření | Provensálské koření |