Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Houbové rizoto s mrkví a hráškem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie8 557 kJ /
2 045 kcal
Bílkoviny42,11 g
– z toho živočišné bílkoviny19,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny22,43 g
Tuky82,96 g
– nasycené44,90 g
– nenasycené30,79 g
–– mononenasycené26,55 g
–– polynenasycené4,24 g
––– omega 30,56 g
Vláknina8,62 g
Cholesterol 158 mg
Sodík 676 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy255,19 g
– cukry16,86 g
––– laktóza1,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 ml 300 ml arborio rýže Rýže bílá 300 g
1 hrst 1 hrst čerstvých hub (nebo mražených) Hřib čerstvý
1 1 střední mrkev Mrkev čerstvá 50 g
250 ml 250 ml mraženého hrášku Hrášek zelený mražený
150 ml 150 ml bílého vína Víno bílé suché 150 ml
600-700 ml 600-700 ml vývaru na podlévání (drůbeží, zeleninový) Vývar masový 650 ml
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje Olej olivový 11 ml
3 3 šalotky Šalotka čerstvá
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
50 g 50 g parmazánu Parmezán 50 g
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku Česnek čerstvý 10.5 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
lanýžový olej Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.