Nutriční hodnoty (Houbové rizoto s mrkví a hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 8 557 kJ / 2 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,43 g |
Tuky | 82,96 g |
– nasycené | 44,90 g |
– nenasycené | 30,79 g |
–– mononenasycené | 26,55 g |
–– polynenasycené | 4,24 g |
––– omega 3 | 0,56 g |
Vláknina | 8,62 g |
Cholesterol | 158 mg |
Sodík | 676 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 255,19 g |
– cukry | 16,86 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 ml 300 ml arborio rýže | Rýže bílá | 300 g |
1 hrst 1 hrst čerstvých hub (nebo mražených) | Hřib čerstvý | |
1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
250 ml 250 ml mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | |
150 ml 150 ml bílého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
600-700 ml 600-700 ml vývaru na podlévání (drůbeží, zeleninový) | Vývar masový | 650 ml |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
3 3 šalotky | Šalotka čerstvá | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
50 g 50 g parmazánu | Parmezán | 50 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
lanýžový olej | Olej řepkový |