Nutriční hodnoty (Makrely pečené po řecku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 015 kJ / 960 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,53 g |
Tuky | 81,09 g |
– nasycené | 5,61 g |
– nenasycené | 71,54 g |
–– mononenasycené | 50,49 g |
–– polynenasycené | 21,06 g |
––– omega 3 | 6,60 g |
Vláknina | 8,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 574 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 43,63 g |
– cukry | 25,90 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 menší makrely (nebo 2 větší) | Makrela | |
1 1 citron - část nakrájená na podávání, část na pokapání syrových ryb | Citrón čerstvý | 90 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4 lžíce 4 lžíce dobrého kečupu | Kečup sladký | 60 ml |
sůl | Sůl mořská | |
3 lžíce 3 lžíce červeného vína | Víno červené suché | 45 ml |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
hrst hrst zelených oliv | Olivy čerstvé nezralé | |
hrst hrst černých oliv | Olivy čerstvé zralé | |
80 g 80 g oleje | Olej řepkový | 80 ml |