Nutriční hodnoty (Makrely pečené po řecku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 015 kJ / 960 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,53 g |
| Tuky | 81,09 g |
| – nasycené | 5,61 g |
| – nenasycené | 71,54 g |
| –– mononenasycené | 50,49 g |
| –– polynenasycené | 21,06 g |
| ––– omega 3 | 6,60 g |
| Vláknina | 8,74 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 574 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 43,63 g |
| – cukry | 25,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 menší makrely (nebo 2 větší) | Makrela | |
| 1 1 citron - část nakrájená na podávání, část na pokapání syrových ryb | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 lžíce 4 lžíce dobrého kečupu | Kečup sladký | 60 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3 lžíce 3 lžíce červeného vína | Víno červené suché | 45 ml |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| hrst hrst zelených oliv | Olivy čerstvé nezralé | |
| hrst hrst černých oliv | Olivy čerstvé zralé | |
| 80 g 80 g oleje | Olej řepkový | 80 ml |