Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Fenyklová omáčka s houbovými knedlíčky a hovězím masem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie8 792 kJ /
2 101 kcal
Bílkoviny57,46 g
– z toho živočišné bílkoviny36,66 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,80 g
Tuky140,28 g
– nasycené81,07 g
– nenasycené48,64 g
–– mononenasycené41,50 g
–– polynenasycené7,13 g
––– omega 31,28 g
Vláknina16,08 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 1,68 g
Sůl3,94 g
Sacharidy145,78 g
– cukry27,07 g
––– laktóza11,38 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 porce 3 porce uvařeného hovězího masa Hovězí kýta
2 2 fenyklové bulvy Fenykl hlíza
50 g 50 g másla přepuštěného, nebo s1 lžičkou oleje Máslo kravské 50 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
1 1 brambora Brambor zimní 50 g
300 ml 300 ml vývaru Vývar hovězí 300 ml
200 ml 200 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
2 lžíce 2 lžíce mandlí, nasucho opražené
4 4 rohlíky den staré Rohlík pšeničný bílý 172 g
hrstička hub ( v nouzi sušené předem namočené) Hřib čerstvý
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
100 ml 100 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
2 lžíce 2 lžíce nasekaných bylinek Petržel nať čerstvá 30 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
2-3 hrsti 2-3 hrsti strouhanky, dle potřeby

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.