Nutriční hodnoty (Fenyklová omáčka s houbovými knedlíčky a hovězím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 8 792 kJ / 2 101 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,80 g |
| Tuky | 140,28 g |
| – nasycené | 81,07 g |
| – nenasycené | 48,64 g |
| –– mononenasycené | 41,50 g |
| –– polynenasycené | 7,13 g |
| ––– omega 3 | 1,28 g |
| Vláknina | 16,08 g |
| Cholesterol | 1,14 g |
| Sodík | 1,68 g |
| Sůl | 3,94 g |
| Sacharidy | 145,78 g |
| – cukry | 27,07 g |
| ––– laktóza | 11,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 porce 3 porce uvařeného hovězího masa | Hovězí kýta | |
| 2 2 fenyklové bulvy | Fenykl hlíza | |
| 50 g 50 g másla přepuštěného, nebo s1 lžičkou oleje | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 1 brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 300 ml 300 ml vývaru | Vývar hovězí | 300 ml |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce mandlí, nasucho opražené | ||
| 4 4 rohlíky den staré | Rohlík pšeničný bílý | 172 g |
| hrstička hub ( v nouzi sušené předem namočené) | Hřib čerstvý | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekaných bylinek | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2-3 hrsti 2-3 hrsti strouhanky, dle potřeby |