Nutriční hodnoty (Česká bramboračka z remosky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 298 kJ / 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,58 g |
Tuky | 2,91 g |
– nasycené | 1,52 g |
– nenasycené | 0,80 g |
–– mononenasycené | 0,57 g |
–– polynenasycené | 0,23 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 30,10 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 99,32 g |
– cukry | 15,22 g |
––– laktóza | 0,02 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 Ižička mletého kmínu | Kmín mletý | |
2 2 Ižičky majoránky | Majoránka sušená | |
2 2 Ižíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
1 hrst 1 hrst listové petrželky | Petržel nať čerstvá | |
200 g 200 g čerstvých hub (nebo 20 g sušených) | Hřib čerstvý | 200 g |
2 2 Ižíce másla | Máslo kravské | 2 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |