Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Pohanka pražená

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 7. 2013 18:54

Suroviny

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 060 kJ / 1 448 kcal
Bílkoviny38,10 g
Tuky36,00 g
Vláknina36,00 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy225,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pohanka je na trhu ve dvou základních provedeních. První jemná je pohanka bílá, kdy se semeno loupe mechanicky a pohanka tmavá – pražená, kdy se loupe termicky – zahřáním na teplotu kolem 200 stupňů Celsiových. Z bílé pohanky ještě dostaneme koupit „kaszka krakowska“ což je pohanka pomletá na jemnost – zhruba – naší krupicové kaše.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja (moderátorka)

23. 2. 2014 21:11

gmptop: nebudú, zajtra bude kuba :-D;-)

gmptop gmptop

23. 2. 2014 20:12

tejaja: Nevěřím, že by Ti namočené houby byly nahouby. :-D

tejaja tejaja (moderátorka)

23. 2. 2014 14:44

Takto som ešte pohánku nerobila, ale myslím, že to opraženie jej pridalo na chuti;-):yes: Len čo teraz s tými namočenými hubami :-D:-D;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

9. 7. 2013 08:56

gmptop: Miloši, když jsem kdysi zjišťkovala, jak vlastně pohanku co nejšetrněji připravit, oslovila jsem jajikpusik (http://www.toprecepty.cz/profil/9823-jajikpusik/), která pohanku pěstuje a dodává ji sem www.pohankovymlyn.net.

Mj. mi tehdy napsala:
Nikdy, tedy, mohu-li doporučit, nekupuj červenou pohanku, ta se zpracovává nešetně, proto červená, zvol raději světlou.

Na stránce http://www.pohankovymlyn.com/pohanka.php - moc hezké povídání o pohance :-) se píše:
.....která je loupaná mechanicky (technologii mechanického loupání používá ve svém mlýně Zdeněk Šmajstrla). Obilnina má pak světlou barvu. Pohanka loupaná termicky (při teplotách 200 i více stupňů) je naopak tvrdá a tmavá. Při přípravě jídla se musí dlouho vařit a nezůstávají v ní zachovány žádné vitamíny či jiné hodnotné látky.

:-))to pro ty, kteří se o pohanku a pokrmy z ní zajímají. Nám doma chutná moc :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 7. 2013 23:07

Moc se mi to líbí:-)

gmptop gmptop

6. 7. 2013 19:26

Když dáš bílou, nic se nestane, naopak, ale je tam rapidní rozdíl v ceně. Bílá je za 5 - 6 PLN a tmavá za 2 což je 30 - 36 Kč resp. 12 Kč.:-S

spagetka spagetka

6. 7. 2013 19:14

Mám pocit, že tmmavou pohanku jsem coby novinku zahlédla v Albertu, musím se pořádně mrknout. Jinak proč ne? Zkusiti, pohanky není nikdy dosti :-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pohanka recepty šmajstrla pohanka loupaná recepty pohanka tmavá recepty pohanka tmavá pohanka loupana tmava recepty bílá pohanka pohanka zakladni recept pohanka recept oprazena pohanka pohanka recepty pohanka loupaná recept pohankovymlyn.com pohanka tmava - příprava pražená čočka recepty z loupané pohanky pohanka příprava termicky loupaná pohanka šmajstrla recepty z pohanky pohanka šmajstrla recepty jak se vaři pohanka

Suroviny: pohanka, sádlo, voda, voda, sůl

TopRecepty.cz

Pohanka pražená

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EXnl