Nutriční hodnoty (Zelné šlíšky s dušenými žampiony (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 094 kJ / 978 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,60 g |
| Tuky | 14,20 g |
| – nasycené | 1,81 g |
| – nenasycené | 11,26 g |
| –– mononenasycené | 7,20 g |
| –– polynenasycené | 4,06 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 25,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 12,88 g |
| Sůl | 32,00 g |
| Sacharidy | 167,50 g |
| – cukry | 13,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 350 g |
| cca 200 g 200 g hrubé mouky (podle šťavnatosti zelí) | Mouka pšeničná hrubá | 200 g |
| 2 KL 2 KL soli | Sůl mořská | 16 g |
| 250 g 250 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 1 PL 1 PL oleje Manka řepková máslová | Olej řepkový | 11 ml |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| 2 KL 2 KL sůl | Sůl mořská | 16 g |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| hrst hrst sekané petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| houbové koření (není nutné) | Provensálské koření | |
| polohrubá mouka na zahuštění | Mouka pšeničná polohrubá |