Nutriční hodnoty (Fazolky s pórkem na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 189 kJ / 762 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,25 g |
| Tuky | 37,50 g |
| – nasycené | 23,22 g |
| – nenasycené | 13,06 g |
| –– mononenasycené | 11,06 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 20,90 g |
| Cholesterol | 117 mg |
| Sodík | 265 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 63,56 g |
| – cukry | 43,16 g |
| ––– laktóza | 28,46 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g fazolek (měla jsem svoje mražené) | Fazolky čerstvé | 400 g |
| 1/2 1/2 většího pórku (dala jsem i zelenou část) | Pórek čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| cca 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| cukr | Cukr bílý |