Nutriční hodnoty (Bramborová kaše s rukolou a restovanými žampiony s parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 102 kJ / 1 936 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,91 g |
| Tuky | 139,55 g |
| – nasycené | 85,42 g |
| – nenasycené | 42,58 g |
| –– mononenasycené | 39,24 g |
| –– polynenasycené | 3,34 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 31,25 g |
| Cholesterol | 354 mg |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 107,91 g |
| – cukry | 11,98 g |
| ––– laktóza | 3,36 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor typu C | Brambor zimní | 500 g |
| 400 g 400 g žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky provensálského koření | Provensálské koření | 7.5 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 80 g 80 g strouhaného parmazánu (nebo Gran Moravia) | Parmezán | 80 g |
| 2 hrsti 2 hrsti rukoly | Rukola čerstvá | |
| mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |