Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostré vepřové nudličky se zeleninou

Někomu se může kýta zdát tuhá, ale pokud ji připravíte na sádle, místo oleje, budete mile překvapeni. Přidejte zeleninu, chilli papričky a rázem můžete servírovat chutný oběd. Pikantní vepřové nudličky se skvěle hodí k opékaným bramborám.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby marinování masa

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby marinování masa)

18. 2. 2016 17:05

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 316 kJ / 793 kcal
Bílkoviny92,81 g
Tuky35,62 g
Vláknina9,54 g
Cholesterol 183 mg
Sodík 822 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy22,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kohykovci

9. 4. 2022 17:17

Lehce pálivé, žíznivé, výborné.
Místo parmezánu jsme dali uzený sýr, to nemá chybu.

<3 ;-) :-)

Ludmila B Ludmila B

20. 3. 2022 13:48

přidala jsem ještě trošku mražené zeleniny a dve lžice kečupu , trošku podlívat

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 12. 2019 23:48

Domidany: to mne moc těší :-K

Domidany Domidany

7. 12. 2019 17:01

Tak toto je opravdu výborné<3 Sice jsem použila jiné maso, ale opravdu super, asi hned zítra udělám znovu :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 2. 2016 17:34

lubinka: Určitě můžeš i z jiného masa;-)

lubinka

27. 2. 2016 14:49

Moc pěkný recept, díky za inspiraci, určitě udělám ale z kýty ne, tu nemám ráda, použiju plecko. Přidávám +bod a do oblíbených:yes::-p:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 2. 2016 16:43

Pajaja: Jéé Pavli! tebe jsem dlouho neviděla!! Zdravím!!:-)

Pajaja

25. 2. 2016 16:26

Teda, Jani, nádhera! :-p Původně jsem si "slibovala", že když budu o víkendu doma sama, že si do kuchyně půjdu tak maximálně namazat chleba. . . ale neodolám. Tohle si uvařím. :-K:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 2. 2016 23:45

sikulka: Naprosto souhlasím. taky mám vždy své sádlo a pravda je, že naši prarodiče smažili vždy jen na něm a byli poměrně zdraví. Dnešní doba se nás snaží naučit, že sádlo má chlesterol a pod. Nevěřím tomu. Kdysi byli lidé zdravější z toho, co měli doma. Sádlo, domácí máslo, luštěniny, své BIO brambory a podobně. ;-)

sikulka

19. 2. 2016 22:24

Olej, nebo sadlo. Nase babicky smazily na vse sadle a moc dobre vedely proc.Sadlo se tak snadno neprepali, vydrzi vyssi teploty a pokrm je chutnejsi.Zalezi i na oleji. Dnes modni olivovy olej pri testech neprosel, prepaluje se velice brzo pri nizkych teplotach a slunecnicovy olej taky.Me kdysi ucili, ze slunecnicovy a olivovy olej patri vyhradne do studene kuchyne.Moje babicka me naucila mit doma stale po ruce domaci sadlo. Skvarim si ho sama a mam stale skklenici sadla v lednici. A takovy namazany dobry chleba se sadlem a cibuli, nebo cesnekem, ooooo to nema chybu.

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 2. 2016 10:22

casino: Hned, jak jsem to maso orestovala zprudka na pánvi, aby se zatáhlo, bylo měkčí, než orestované maso na oleji. Netvrdím, že se dalo hned konzumovat, ale bylo měkčí. My kupujeme každý rok půl prasete. Je to mladé maso. Tak nevím, kvalita, nekvalita, nedělám si nějak iluze o mase koupeném v obchodě, ale měli jsme i maso z doma vykrmeného pašíka, tzv BIO kvalita a rozdíl v tom nebyl. Anebo to nejsem schopná posoudit, nevím. Vždycky jsme nechávali maso přes noc na balkóně, nespracovávali jsme ho hned. I tohle prý může mít vliv. Ale jak známo, nejsem sama, kdo tvrdí, že kýta je tvrdá. Mimochodem, ohledně nakrájení masa..může se stát, že je špatně nakrájené-(když se dívám v marketech na ty nádherné plátky nkrájeno po vlase, je mi na blití z té profesionality :-D.) Syn i zeť jsou kuchaři a tak věřím, že umí maso nakrájet správně, když bych to teda já neuměla;-)

casino casino

19. 2. 2016 00:57

Jana Remkova:
A jak se to pozná? O kolik čtvrthodin se kýta na sádle dělá kratší dobu než kýta na oleji? Nepředpokládám, že jste vařila současně 2x stejné jídlo paralelně na dvou stejných pánvích za stejných podmínek, ale jinak je hodnocení subjektivní:-) Pokud vám i přišlo, že maso se dnes dělalo o 15´ kratší dobu než minule, pak bych příčinu hledal spíše ve kvalitě masa (mladý či starší brávek, odleželé či čerstvé maso), způsob krájení, maso z lednice či temperované...
Mimochodem, z hovězího se mi už párkrát stala takováto krávovina: některé roštěnky z doma krájeného roštěnce (tedy prokazatelně z jednoho svalu) dušené v jednom kastrole jsou o poznání tužší, než jiné, ze stejného masa...
...a vepřová kýta má svalových svazků neúrekom (když to přeženu:-)
***
No, vyzkouším to..., třeba to fakt funguje tak jak píšete.

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 2. 2016 23:48

casino: Taky jsem nevěřila, ale uvěřila ;-)

casino casino

18. 2. 2016 23:15

olej vs sádlo:-O
Nevěřím tomu, ale vyzkouším.
No, ale až bude potřeba vyčistit ledničku...;-)

Tom Beyk Tom Beyk

18. 2. 2016 21:27

...paráda:yes:, dělám podobně

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové nudličky se zeleninou vepřove nudličky vepřové nudličky recept vepřové se zeleninou vepřové nudličky na zelenině ostre veprove nudlicky vepřové nudličky recepty masové nudličky se zeleninou vepřové nudlicky se žampiony vepřové nudličky maso recepty veprove na nudličky krájení masa na nudličky vepřové plecko nudlicky vepřové nudličky se zeleninou recepty ostré vepřové nudličky maso recepty ostre vepřové maso ostré masové nudličky recept na veprove nudlicky vepřové nudličky na pórku vepřové nudličky na žampionech

Suroviny: kýta vepřová, sádlo vepřové, cibule, česnek, houby mražené, kapie sterilovaná, chilli paprika čerstvá, pórek, paprika čerstvá bílá, sůl, pepř mletý, omáčka sojová, rajče, parmazán

TopRecepty.cz

Ostré vepřové nudličky se zeleninou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mjOR