Nutriční hodnoty (Smažené masopustní pletýnky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 11 551 kJ / 2 761 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 53,25 g |
Tuky | 88,55 g |
– nasycené | 49,17 g |
– nenasycené | 33,41 g |
–– mononenasycené | 26,99 g |
–– polynenasycené | 6,42 g |
––– omega 3 | 0,56 g |
Vláknina | 15,90 g |
Cholesterol | 642 mg |
Sodík | 519 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 362,96 g |
– cukry | 49,67 g |
––– laktóza | 10,44 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
80 g 80 g rozpuštěného vlažného másla | Máslo kravské | 80 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
200 ml 200 ml vlažného mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
5 lžic 5 lžic rumu | Rum | 85 ml |
30 g 30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
citronová kůra (dle chuti) | Citronová kúra čerstvá | |
20 g 20 g cukru krupice | Cukr bílý | 20 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
olej na smažení | Olej řepkový | |
moučkový cukr | Cukr bílý | |
vanilka | Vanilkové lusky | |
mletá skořice (nemusí být) | Skořice ceylonská mletá |