Nutriční hodnoty (Celerová bulharská polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 651 kJ / 634 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,86 g |
| Tuky | 23,61 g |
| – nasycené | 1,87 g |
| – nenasycené | 20,45 g |
| –– mononenasycené | 14,11 g |
| –– polynenasycené | 6,35 g |
| ––– omega 3 | 1,82 g |
| Vláknina | 27,85 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 354 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 82,90 g |
| – cukry | 47,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 300 g 300 g celeru | Celer bulva čerstvá | 300 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 lžíce 4 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 60 g |
| svazek svazek kopru a petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |