Nutriční hodnoty (Zapékaná vajíčka s gorgonzolou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 191 kJ / 1 480 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 86,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 111,40 g |
| – nasycené | 54,57 g |
| – nenasycené | 42,28 g |
| –– mononenasycené | 35,71 g |
| –– polynenasycené | 6,57 g |
| ––– omega 3 | 0,75 g |
| Vláknina | 5,80 g |
| Cholesterol | 1,79 g |
| Sodík | 1,77 g |
| Sůl | 1,31 g |
| Sacharidy | 27,37 g |
| – cukry | 16,85 g |
| ––– laktóza | 4,57 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1 1 malý rajčatový protlak | Protlak rajčatový | |
| 200 g 200 g gorgonzoly | Gorgonzola | 200 g |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 2 lžíce 2 lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| oregano | Oregano sušené |