Nutriční hodnoty (Šťavnatý salát ze syrové červené řepy s křenem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 711 kJ / 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,66 g |
| Tuky | 0,72 g |
| – nasycené | 0,21 g |
| – nenasycené | 0,37 g |
| –– mononenasycené | 0,04 g |
| –– polynenasycené | 0,33 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 6,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 88 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 35,80 g |
| – cukry | 28,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 2 2 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 vrchovaté lžíce strouhaného křenu (malé slzy) | Křen čerstvý | |
| 1 1 veliké jablko neloupané šťavnaté | Jablko čerstvé | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžičky 2 lžičky cukru krupice (nebo sladidlo se stévií) event. med nebo javorový či čekankový sirup) | Cukr bílý | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rýžového octa (nebo balsamica) | Ocet rýžový | 30 ml |
| salát rukola množství podle chuti | Rukola čerstvá | |
| 1 dl 1 dl vody | Voda | 100 ml |