Nutriční hodnoty (Báječný Margot dort / řez)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 859 kJ / 3 551 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 93,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,00 g |
| Tuky | 241,28 g |
| – nasycené | 122,77 g |
| – nenasycené | 101,46 g |
| –– mononenasycené | 82,28 g |
| –– polynenasycené | 19,18 g |
| ––– omega 3 | 5,29 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 1,36 g |
| Sodík | 672 mg |
| Sůl | 1,69 g |
| Sacharidy | 233,50 g |
| – cukry | 116,20 g |
| ––– laktóza | 33,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 80 g 80 g cukru krupice | Cukr bílý | 80 g |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce vlažné vody | Voda | 72 ml |
| 160 g 160 g polohrubé mouky (dle velikosti vajec) | Mouka pšeničná polohrubá | 160 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2 g |
| 500 ml 500 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
| 500 g 500 g měkkého tvarohu (z vaničky) | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| moučkový cukr (podle vlastní chuti) | Cukr bílý | |
| 2 2 čokoládové tyčinky Margot | Čokoládová tyčinka | |
| 1 1 čokoláda Margot nebo vysokoprocentní čokoláda nebo kakao | Čokoládová tyčinka | |
| hnědý rum na pokapání korpusu (není nutný) | ||
| máslo na vymazání | Máslo kravské | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |