Nutriční hodnoty (Brambory s jablky jako příloha)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 244 kJ / 1 731 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,26 g |
| Tuky | 87,55 g |
| – nasycené | 41,51 g |
| – nenasycené | 43,87 g |
| –– mononenasycené | 36,48 g |
| –– polynenasycené | 7,39 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 36,20 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,68 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 189,24 g |
| – cukry | 49,72 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g ve slupce uvařených brambor | Brambor zimní | 800 g |
| 400 g 400 g jablek | Jablko čerstvé | 400 g |
| 100 g 100 g uzené slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce bílého vína | Víno bílé suché | 37.5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |