Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vláčný perník potřený mlékem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 759 kJ /
3 049 kcal
Bílkoviny16,06 g
– z toho živočišné bílkoviny15,86 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,20 g
Tuky203,98 g
– nasycené18,47 g
– nenasycené174,00 g
–– mononenasycené123,73 g
–– polynenasycené50,27 g
––– omega 315,45 g
Vláknina0,80 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy286,94 g
– cukry282,25 g
––– laktóza12,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 vejce (použil jsem malá) oddělená na žloutky bílky Vaječný žloutek 46 g
1 hrnek 1 hrnek mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
3/4 hrnku 3/4 hrnku oleje Olej řepkový 187.5 ml
2 2 a 1/3 hrnku hladké mouky Mouka pšeničná hladká
1 1 vanilkový cukr (20 g) Cukr vanilkový
3 3 špetky perníkového koření (když nemáte, tak použijte špetku mletého badyánu, ale perníkové koření je lepší) Perníkové koření
1 sáček 1 sáček kypřícího prášku do perníku (20 g) Kypřící prášek do perníku bez fosfátů
2 lžíce 2 lžíce marmelády (já použil jahodovou) Marmeláda jahodová 40 g
1 1 vrchovatá lžíce kakaa Kakao prášek
1 hrnek 1 hrnek cukru krupice Cukr bílý 250 g
trochu trochu mléka Mléko kravské polotučné 1,5%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.