Nutriční hodnoty (Vláčný perník potřený mlékem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 759 kJ / 3 049 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
| Tuky | 203,98 g |
| – nasycené | 18,47 g |
| – nenasycené | 174,00 g |
| –– mononenasycené | 123,73 g |
| –– polynenasycené | 50,27 g |
| ––– omega 3 | 15,45 g |
| Vláknina | 0,80 g |
| Cholesterol | 441 mg |
| Sodík | 126 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 286,94 g |
| – cukry | 282,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vejce (použil jsem malá) oddělená na žloutky bílky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 187.5 ml |
| 2 2 a 1/3 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 vanilkový cukr (20 g) | Cukr vanilkový | |
| 3 3 špetky perníkového koření (když nemáte, tak použijte špetku mletého badyánu, ale perníkové koření je lepší) | Perníkové koření | |
| 1 sáček 1 sáček kypřícího prášku do perníku (20 g) | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 2 lžíce 2 lžíce marmelády (já použil jahodovou) | Marmeláda jahodová | 40 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce kakaa | Kakao prášek | |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| trochu trochu mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% |