Nutriční hodnoty (Makový koláč s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 9 223 kJ / 2 204 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,41 g |
| Tuky | 129,08 g |
| – nasycené | 20,22 g |
| – nenasycené | 79,06 g |
| –– mononenasycené | 27,64 g |
| –– polynenasycené | 51,42 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 37,80 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 601 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 148,63 g |
| – cukry | 93,77 g |
| ––– laktóza | 7,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 200 g 200 g mletého máku | Mák modrý mletý | 200 g |
| 200 g 200 g polotučného tvarohu | Tvaroh polotučný | 200 g |
| 300 g 300 g nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kypřícího přásku | Kypřící prášek | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |