Nutriční hodnoty (Nejlepší květáková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 643 kJ / 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,87 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,80 g |
Tuky | 29,69 g |
– nasycené | 6,50 g |
– nenasycené | 22,04 g |
–– mononenasycené | 15,48 g |
–– polynenasycené | 6,56 g |
––– omega 3 | 1,84 g |
Vláknina | 44,30 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 235 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 114,47 g |
– cukry | 18,87 g |
––– laktóza | 8,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
střední květák rozdělený na růžičky růžičky | Květák čerstvý | |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
2 2 malé brambory | Brambor zimní | 100 g |
200 g 200 g jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 200 ml |
vaječný žloutek | Vaječný žloutek | |
svazeček kopru | Kopr nať čerstvý | |
4 4 malé stroužky česneku nebo dvě lžičky sušeného | Česnek čerstvý | 280 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
nové koření | Nové koření |