Nutriční hodnoty (Nejlepší květáková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 643 kJ / 871 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,80 g |
| Tuky | 29,69 g |
| – nasycené | 6,50 g |
| – nenasycené | 22,04 g |
| –– mononenasycené | 15,48 g |
| –– polynenasycené | 6,56 g |
| ––– omega 3 | 1,84 g |
| Vláknina | 44,30 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 235 mg |
| Sůl | 0,33 g |
| Sacharidy | 114,47 g |
| – cukry | 18,87 g |
| ––– laktóza | 8,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| střední květák rozdělený na růžičky růžičky | Květák čerstvý | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 2 2 malé brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 200 g 200 g jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 200 ml |
| vaječný žloutek | Vaječný žloutek | |
| svazeček kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 4 4 malé stroužky česneku nebo dvě lžičky sušeného | Česnek čerstvý | 280 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| nové koření | Nové koření |