Nutriční hodnoty (Výborná povidlová buchta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 410 kJ / 2 966 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,00 g |
| Tuky | 119,14 g |
| – nasycené | 72,59 g |
| – nenasycené | 42,00 g |
| –– mononenasycené | 37,41 g |
| –– polynenasycené | 4,59 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 9,30 g |
| Cholesterol | 598 mg |
| Sodík | 218 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 423,97 g |
| – cukry | 198,37 g |
| ––– laktóza | 7,17 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru krystal | Cukr bílý | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 100 g 100 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 60 g 60 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 60 g |
| 60 g 60 g cukru moučka | Cukr bílý | 60 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| Na vrch švestky nebo švestková povidla | Švestky čerstvé |