Nutriční hodnoty (Mangoldové (špenátové) placky s ovesnými vločkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 614 kJ / 1 342 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,10 g |
| Tuky | 53,87 g |
| – nasycené | 10,67 g |
| – nenasycené | 36,31 g |
| –– mononenasycené | 24,50 g |
| –– polynenasycené | 11,81 g |
| ––– omega 3 | 2,40 g |
| Vláknina | 21,30 g |
| Cholesterol | 539 mg |
| Sodík | 480 mg |
| Sůl | 0,77 g |
| Sacharidy | 146,25 g |
| – cukry | 23,25 g |
| ––– laktóza | 17,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g mangoldu (obvařený a rozmixovaný) | Mangold | 150 g |
| 150 g 150 g ovesných vloček | Vločky ovesné | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3-4 dl 3-4 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |