Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Špenátová polévka Zelený čtvrtek aneb Co s "nevyužitelnými" částmi brokolice)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie1 073 kJ /
256 kcal
Bílkoviny9,58 g
– z toho živočišné bílkoviny6,87 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,71 g
Tuky11,67 g
– nasycené7,42 g
– nenasycené3,92 g
–– mononenasycené3,46 g
–– polynenasycené0,46 g
––– omega 30,07 g
Vláknina4,65 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy27,13 g
– cukry14,83 g
––– laktóza9,88 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 sáčku 1/2 sáčku sekaného špenátu Špenát čerstvý
1 l 1 l vývaru z brokolice Brokolice čerstvá
1 1 brokolicový košťál
200 ml 200 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 15 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
muškátový oříšek Muškátový oříšek
česnek Česnek čerstvý
kousek kousek hovězí bujónové kostky (stačí 1/4) Bujón hovězí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.