Nutriční hodnoty (Špenátová polévka Zelený čtvrtek aneb Co s "nevyužitelnými" částmi brokolice)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 1 073 kJ / 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,87 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,71 g |
Tuky | 11,67 g |
– nasycené | 7,42 g |
– nenasycené | 3,92 g |
–– mononenasycené | 3,46 g |
–– polynenasycené | 0,46 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 4,65 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 27,13 g |
– cukry | 14,83 g |
––– laktóza | 9,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 sáčku 1/2 sáčku sekaného špenátu | Špenát čerstvý | |
1 l 1 l vývaru z brokolice | Brokolice čerstvá | |
1 1 brokolicový košťál | ||
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
česnek | Česnek čerstvý | |
kousek kousek hovězí bujónové kostky (stačí 1/4) | Bujón hovězí |