Nutriční hodnoty (Hrachová polévka se špekem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 656 kJ / 3 742 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 131,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 120,00 g |
| Tuky | 221,43 g |
| – nasycené | 116,35 g |
| – nenasycené | 101,05 g |
| –– mononenasycené | 84,00 g |
| –– polynenasycené | 17,05 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 60,00 g |
| Cholesterol | 329 mg |
| Sodík | 2,98 g |
| Sůl | 7,20 g |
| Sacharidy | 276,18 g |
| – cukry | 36,00 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hrachu žlutého/zeleného, půleného | Hrách žlutý loupaný sušený | 500 g |
| 150-200 g 150-200 g uzeného špeku + na ozdobu | Špek | 175 g |
| 1-1,5 l 1-1,5 l zeleninového vývaru/bujonu + na případné zředění | ||
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce vepřového sádla | Sádlo vepřové | 7.5 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 1 1 menší svazek kadeřavé petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| pepř dle chuti | Pepř černý |