Nutriční hodnoty (Mrkvovo-zelný salát s česnekem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 881 kJ / 689 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,94 g |
| Tuky | 42,54 g |
| – nasycené | 9,77 g |
| – nenasycené | 23,75 g |
| –– mononenasycené | 19,37 g |
| –– polynenasycené | 4,38 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 12,66 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 586 mg |
| Sůl | 1,27 g |
| Sacharidy | 31,18 g |
| – cukry | 10,63 g |
| ––– laktóza | 1,63 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| ¼ hlávky zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 6-8 stroužků 6-8 stroužků česneku (dle chuti) | Česnek čerstvý | 49 g |
| 4 4 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 lžíce 2 lžíce jogurtu nebo kysané smetany | Jogurt kravský bílý 3,5% | 40 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |