Nutriční hodnoty (Kefírová buchta se zakysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 458 kJ / 3 456 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,25 g |
| Tuky | 146,31 g |
| – nasycené | 31,30 g |
| – nenasycené | 105,36 g |
| –– mononenasycené | 74,92 g |
| –– polynenasycené | 30,44 g |
| ––– omega 3 | 8,67 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 387 mg |
| Sodík | 424 mg |
| Sůl | 1,67 g |
| Sacharidy | 471,05 g |
| – cukry | 282,75 g |
| ––– laktóza | 18,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml kefíru | Kefír | 250 ml |
| 250 g 250 g cukru moučka | Cukr bílý | 250 g |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 9 lžic 9 lžic oleje | Olej řepkový | 99 ml |
| čokoláda na vaření | Čokoláda hořká 40% | |
| 250 ml 250 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |