Nutriční hodnoty (Zebrový dort Dagmar)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 948 kJ / 4 290 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,00 g |
| Tuky | 240,13 g |
| – nasycené | 143,86 g |
| – nenasycené | 86,13 g |
| –– mononenasycené | 76,82 g |
| –– polynenasycené | 9,31 g |
| ––– omega 3 | 0,84 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 1,42 g |
| Sodík | 326 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 442,07 g |
| – cukry | 210,97 g |
| ––– laktóza | 3,47 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 200 g 200 g krupicového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 cl 2 cl rumu | Rum | 20 ml |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1 1 zakysaná smetana 15% -190 g | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 čokoládová bílá poleva | Čokoládová poleva | |
| 1 1 čokoládová tmavá poleva | Čokoládová poleva | |
| strouhaný kokos na boky | Kokos strouhaný | |
| zdobení na dort | Cukrářské zdobení |