

Francouzské brambory s moravským uzeným masem
Suroviny 4 porce
- 3/4 kg brambor uvařených ve slupce
- 20 dkg nakrájeného moravského uzeného masa nebo kýty
- 3 natvrdo uvařená vejce
- 2 syrová vejce
- 2,5 dcl mléka
- 4 sterilované okurky
- 1 cibule
- hrášek
- kukuřice
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na kolečka, uzeninu překrájíme asi tak na 1/3 po šíři, sterilované okurky nakrájíme na plátky.
Pekáč vylijeme olejem i po stranách pekáče a na dno poklademe vrstvu brambor, osolíme a opepříme, vrstvíme postupně uzeninu, cibuli, vejce , okurky, hrášek , kukuřici a další vrstvu brambor osolíme a opepříme, vrstvu zopakujeme a končíme bramborami osolenými a opepřenými.
Pekáč vložíme do trouby a krátce zapečeme. Syrová vejce rozkvedláme v mléce a nalijeme je na brambory a dále pečeme při 200°C, dokud brambory na povrchu nezezlátnou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Francouzské brambory s moravským uzeným masem
-
noname: asi tak každý má rád něco jiného, ale do francouzských brambor nepatří ani hrášek ani kukuřice, ale pokud jim to chutná...
-
casino:Raději se budu dívat na pěkný fotky, než číst 100x za týden Vaše negativní komentáře. To už musí být snad nějaká nemoc,,,,nebo co ?
-
Colombo65:
Jj, pěkně vypečené obrázky máteale nestačila by jedna fotečka...?
-
Colombo65: Krásně upravené, to by rodina koukala, kdyby se mi povedlo takhle servírovat
-
Colombo65: a pak že se nejí očima
. Možná na 99% stejně, ale o 300% lákavěji. Recept asi tak, jak nás vaří většina, ale to foto, to foto
-
... z 99 % stejně připravuji a tak posílám z nedělního obědu foto
Já preferuji uzené maso ze žeber
-
pražské brambory!
-
vypadají výborně