Nutriční hodnoty (Blesková krůtí játra)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 745 kJ / 1 134 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 101,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,30 g |
| Tuky | 54,06 g |
| – nasycené | 14,48 g |
| – nenasycené | 31,81 g |
| –– mononenasycené | 22,92 g |
| –– polynenasycené | 8,89 g |
| ––– omega 3 | 2,16 g |
| Vláknina | 11,32 g |
| Cholesterol | 1,59 g |
| Sodík | 635 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 52,70 g |
| – cukry | 11,28 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g krůtích (kuřecích) jater | Játra vepřová | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky utřeného česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce zeleného pepře (bez nálevu) | Pepř zelený | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 150 g 150 g smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| vývar dle potřeby | Vývar hovězí | |
| hrst hrst mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |